Отвориха процедурата за зимното поддържане в община Дупница

DenNews.bg
11.09.2013
размер на текста:

През миналата зима улиците чистиха трактор с гребло и джип с гребло.

Община Дупница откри процедурата за възлагане на обществената поръчка за зимното подържане, снегопочистване и опесъчаване на пътната и улична мрежа за сезон 2013/2014.
Максималната стойност на зимното почистване е 120 000 лв., като крайният срок на поръчката е април месец 2014 г.
Поръчката е разделена на две процедури-за поддържане на уличната мрежа в Дупница, която е с дължина от 78,200 кв. и поддържане на извънградската пътна мрежа с дължина 85 км.
Кандидатите трябва да са работили в сферата на зимното поддържане, като през последните 3 г. трябва да имат поне 3 договора и реализиран оборот в сферата от 180 000 лв.- за почистването на Дупница и 150 000 лв.-за поддържането на извънградската мрежа.
Основните критерии, по които офертите ще бъдат оценявани са: време за реакция; цена за опесъчаване и в двете ленти на километър; цена на закупуване на пясък и превоз до депо.
Кандидатите трябва да разполагат с база за техниката, както и сервизна и ремонтна база, която може да е собствена или под наем.
Изискването към кандидатите за техниката е добре да бъде запомнено и жителите на общината. През зимата в борба с преспите трябва да видим: снегорин с гребло 3х3,500-3 броя; снегорин с гребло 2х2,500-4 броя; челен товарач-2 броя; бордови автомобил или самосвал-2 бр.
Фирмата изпълнител ще бъде избрана по икономически най-изгодна оферта.
Зимният сезон 2012/2013 зимното поддържане в общината бе възложено на фирма "Меридиан", която спечели конкурса с два пъти по-ниска цена на километър-12 лв., от предложената от другия кандидат- "Пътно поддържане".
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети