Ремонт на ученическата столова в Яхиново не е правен, тъй като няма искане от директора

dennews.bg
10.09.2013
размер на текста:

Във връзка с изнесената информация в медиите от Обединен Демократичен Блок, че не е направен ремонт на столовата в училището в село Яхиново, от пресцентъра на общината излязоха със своя позиция. Ето каква е тя:
Парите за тези ремонтни дейности са гласувана на сесия на общински съвет-Дупница на свое заседание през месец февруари тази година. Въпросната цитирана сума в размер на
10 000 лева е заложена в бюджета на Общината. От тогава до ден днешен обаче в деловодството на Община Дупница не е постъпвало искане от директора на учебното заведение с искане за ремонтни дейности, а без такова няма как да продължи процедурата. След постъпването на такова заявление, от отдел "Строителство" ще бъде изпратена комисия, която да направи проверка и да изготви количествено-стойностна сметка, след което да се премине към изпълнение на ремонтите.

Според информация, разпространена от Обединен Демократичен Блок, при част от общинските съветници от тази група е постъпило оплакване от родители на ученици в училището в с.Яхиново. Причината е, че все още не е направен ремонт на столовата в училището, въпреки заложените в бюджета средства за това. Групата на ОДБ обяви, че ще настоява пред общинска администрация да предприеме незабавни действия за извършване на ремонта.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети