Превозвачи в Дупница с жълт картон за малки автобуси в пиковите часове

DenNews.bg
10.09.2013
размер на текста:

Превозвачи в Дупница получиха предписания за нарушения, установени при проверка, предизвикана по сигнал на DenNews.bg след множество оплаквания от страна на наши потребители.
Проверката на Контролното звено към общината е продължила месец и половина, като са констатирани шест нарушения. Три за неиздаване на билети и три за използване на малки автобуси в пиковите часове.
Основното негодувание на пътуващите е именно използването на малки автобуси, тип микробус, в пиковите часове. Наши читатели сигнализират, че в такива случаи не само пътници са принудени да останат правостоящи в ниските автобуси, но и се стига да наранявания, заради теснотията и блъсканицата.
Както е известно превозвачите използват микробуси втора употреба, като част от тях са училищни автобуси, непригодни за превоз на възрастни хора. Използването им е допустимо в часовете с по-слаб поток на пътници, но не и в пиковите часове.
Проверката, започнала на 25 юни, е обхванала фирми
извършващи превоз в градската и междуселищната мрежа.
За нарушенията са съставени протоколи и са направени предписания за изпълнение на превозите съгласно условията по договора с община Дупница. При последваща проверка и установяване на неизпълнение на въпросните предписания ще бъдат наложени глоби съобразно тежестта, като минималната санкция е 50 лева, а максималната-2 000 лева.
Ако попаднете в ролята на риба в консерва може да подадете сигнал в общината, както чрез сайта, така и чрез сигнал до кмета Методи Чимев или шефа на отдел „Транспорт” Стефан Бойчев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети