Разбиха престъпна група за трафик на хора през Гърция

DenNews.bg
08.08.2013
размер на текста:

Служители на ГД „Гранична полиция“ установиха и задържаха членове на престъпна група, опитала да организира канал за незаконно превеждане на чужди граждани от България през Гърция за страни от Западна Европа. Операцията е проведена със съдействието и на гръцките компетентни органи. Организаторът на групата – Г.Г. /55г./ и тримата му помощници Т.С. /49г./, Т.К. /46г./ и Л.Д. /43г./ били засечени в района на Петрич заедно с трима чужди граждани – двама от Конго и един от Камерун.
По първоначални данни престъпната група набирала кандидат-емигранти сред чужденци, за които имало започната процедура за предоставяне на статут за бежанец. Те организирали транспорта на клиентите си от София до място, близко до границата ни, откъдето предвиждали да преведат емигрантите през „зелена граница“.
Членовете на престъпната група са задържани, а процесуално-следствените действия по разкриването и документирането на цялостната им дейност продължава под наблюдението на районна прокуратура-Сандански, информират от Пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети