Дупница почита командира на Седма Рилска дивизия ген. Георги Тодоров

DenNews.bg
07.08.2013
размер на текста:

Дупница ще почете 155-ата годишнина от рождението на ген. Георги Тодоров, командир на славната Седма Рилска дивизия. Юбилейното тържество ще сложи и край на честванията, посветени на 100 годишнината от Балканската война и ще постави начало на отбелязване на участието на България в Освободителната война.
Организатори на събитието са Народно читалище “Ген. Георги Тодоров – 2011”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Военен клуб-Дупница.
Официални покани са изпратени до зам.-председателя на Народното събрание и депутат от Кюстендилска област Мая Манолова, военния министър Ангел Найденов, началника на отбраната ген. Симеон Симеонов, депутатите от областта Иван Ибришимов, Кирил Калфин и Илиан Тодоров, ръководството ИА “Военни клубове и военно почивно дело”, председателите на Централния и Столичен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, директорите на Национален военно- исторически музей и регионалните исторически музей в Кюстендил и Благоевград, Македонския научен институт, председателите на Съюза на ветераните от войните, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на възпитаниците на военните на НВ училища, школата на запасните офицери и родолюбивото запасно войнство, председателят на Сдружението на армейските и полицейските ветерани на Македония- Илия Николовски и на Куманово- Драган Стоймановски.
Специални гости ще бъдат също така и внукът на ген. Георги Тодоров, както и ученици и преподаватели по история и цивилизация.
Мероприятието ще се проведе на 10 август 2013 г. (събота) , когато е и рождената дата на ген. Тодоров, в конферентната зала на Дом на техниката-Дупница.
Програмата за честването включва:
1. Въвеждащо слово на ген. лейт. Иван Цеков – 10,00-10,15ч
2. Представяне на книгата “Генералът легенда” от генерал Иван Томов, рецензент – 10,15 -10,45ч
3. Изказване на полк. Шопов- консултант – 10,45 – 11,00ч
4. Изказване и приветствия от присъстващите – 11,00 – 12,00 ч
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети