Търсят още две жертви на пернишките „Килъри”

DenNews.bg
27.08.2013
размер на текста:

Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.
„На този етап това го разглеждаме като данни, ако се намерят доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт. Имаме следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев. Материалите се проверяват сега", обясни Лазаров.
На въпрос дали Сретен Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, тъй като неговото име също се появява в медиите, главният секретар Лазаров обясни: „Касае се за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България, става въпрос за трансгранична организирана престъпна група".
Той каза още: „Досега имаме едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов. Колегите продължават да търсят. На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата. Колкото и да звучи куриозно и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината", обясни Лазаров.
„В момента се извършва разследването на престъпленията. Ние проверяваме престъпления извършени в миналото, но които са разглеждани на парче. Делото е стигнало до определен етап, но не е разглеждано в контекста на организирана престъпна група", посочи още главният секретар на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети