Одобриха персонала за центъра за психично болни в Мламолово

DenNews.bg
26.08.2013
размер на текста:

Одобриха персонала за новия Център за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства, който ще бъде разположен в закритата детска градина в бобовдолското село Мламолово.
За управител на центъра е избран единственият кандидат за длъжността Петър Христов от Благоевград. Той е с 10-годишен стаж в психо-социалната рехабилитация, бил е ръководител на защитените жилища в Благоевград, работил е и към центровете за рехабилитация в Кюстендил и Бобов дол.
Всички останали одобрени кандидати са от село Мламолово и община Бобов дол, обясни за dennews.bg, председателят на комисията по избор на кандидатите д-р Екатерина Митова.
От шестимата подали документи и явили се на събеседване за длъжността „психолог” е избрана Диана Ангелова. Двама са били кандидатите за социален работник, като избраният е Галина Симеонова. За трудотерапевт е избрана Капка Янчева, за ерготерапевт-Диана Гюзелска, а за домакин-Тодорка Павлова. Най-много кандидати са се явили за длъжността „помощен персонал”, избраните са Венета Кралева и Вяра Василева.
На 30 август изтича срокът, в който изборът на комисията може да бъде обжалван. След това одобрените кандидати ще преминат 42-дневно обучение, а назначението им ще стане от 1 ноември, когато официално стартира проекта.
Удължен е срокът за избор кандидати за две позиции за медицински сестри и един общ работник на половин щат.
„За комисията беше голяма изненада, че нямаше нито една молба за позицията „медицинска сестра”, където очаквахме най-голям интерес на фона на закритата общинска болница в Бобов дол. Това наложи удължаване на срока за подаване на документи за медицински сестри до 30 август”, обясни д-р Митова.
Предвидената заплата за длъжността е 340 лв.
Както писахме, проектът „Възможност за достоен живот” осигурява 18- месечната дейност на центъра с финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
От 1 август стартираха трите месеца за подготвителните дейности-ремонт на сградата и набирането на персонала.
Центърът за психично болни е с капацитет 12 души, като стойността на целия проект е 228 555 лв.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети