Германия ни връща заподозрян за убийството на съпругата си

DenNews.bg
26.08.2013
размер на текста:

Спецполицаи в Германия са арестували българина Тодор Маринов, които е основен заподозрян за убийството на съпругата му Мелиса Тодорова. Тялото на жената бе извадено от водите на Русенски Лом преди седмица. Съдебно-медицинска експертиза е установила, че жената е починала в следствие на множество удари, нанесени с нож.
В близките дни се очаква германските власти да потвърдят екстрадицията на Тодор Маринов и той да бъде върнат у нас за повдигане на официално обвинение.
Задържането му е извършено по искане на български власти, които са издали европейска заповед за ареста му, съобщава ruse-news.com.
Маринов е бил арестуван от спецзвеното към германската полиция, тъй като е имало съмнения, че е въоръжен и опасен. Той е бил заловен в един от кварталите на Хамбург, където се е укривал.
Тодор Маринов е криминално проявен и през пролетта е излязъл от затвора след 3-годишна присъда за кражби. Той е задържан за 24 часа, след като тялото на Мелиса е открито, но е освободен заради липсата на сериозни доказателства. В последвалите оперативни действия и разпити обаче полицията стига до приятели на Маринов, пред които той признал, че е извършил убийството и къде е захвърлил тялото на съпругата си. През това време обаче той успява да напусне страната и да се укрие в Германия.
Както „Русе нюз“ съобщи, издирването на Мелиса Тодорова започна в края на юли, след сигнал от страна на брат й. Той живее в Испания и подал сигнал в полицията, след като не успял да се свърже със сестра си дни наред.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети