Д-р Георгиева: Не мога да си позволя съкращения в Спешните центрове в Кюстендил

DenNews.bg
22.08.2013
размер на текста:

 Не мога да си позволя да съкратя нито един човек от Спешния център в Кюстендил и филиалите към него в областта. Това обяви директорът д-р Анелия Георгиева в отговор на питане на dennews.bg във връзка със спуснатата от Министерство на здравеопазването директива за спешно съкращаване на 10% от персонала във всички държавни болници и медицински звена, финансирани от националния бюджет.
Д-р Георгиева обясни, че числеността на персонала в Спешния център в Кюстендил е 211 души и тя е определена на базата на брой население, територия и натовареност.
Що се отнася до последното, то при положение, че вече бе открит и ЛОТ-1 на АМ “Струма”, това означава, че натовареността на филиалите се увеличава. Поради простата причина, че успоредно на магистралата продължава да функционира и главен път Е-79. Тук д-р Георгиева не се ангажира с подобно искане, тъй като за пътно-транспортните произшествия не може да се говори в посока увеличаване.
Към днешна дата в Спешния център в Кюстендил и филиалите в Бобов дол, Дупница, Бобошево, Рила, Сапарева баня работят на пълен график 11 мобилни екипа, още 8 стационарни, екипа към централата и служители в администрацията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети