Задържани са аниматори от детски кът, оставили 4-годишно да се пребие

DenNews.bg
21.08.2013
размер на текста:

4-годишно дете е в тежко състояние, с опасност за живота, след като е паднало от ескалатор във варненски МОЛ. Детето е било поверено на грижите на аниматор в детски кът, но по неизвестни до моменти причини то се отдалечило от групата, подпряло се на парапета на ескалатора и паднало от голяма височина. Инцидентът е станал към 18:30 часа вчера.
По информация на БЛИЦ, аниматорите от детския кът за задържани. Текат разпити за инцидента, а прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщават от ОД на МВР-Варна.
В момента се установява по какъв начин и защо детето е успяло да излезе само от детския кът, кой е бил на работа тогава. До сега е установено, че на работа са били трима аниматори на смяна, плюс рецепционист, присъствал е и зам.-управител на фирмата, която стопанисва детския кът.
Целта сега е да се разбере кой какви отговорности е имал към безопасността на децата и респективно не ги е изпълнил. Полицията разглежда и записите от охранителните камери в търговски център. Разпитани са и двама свидетели, видели падането на детето.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети