US посолства и консулства хлопват кепенци в неделя

DenNews.bg
02.08.2013
размер на текста:

САЩ ще затвори в неделя редица посолства и консулства, най-вече в Близкия изток, в отговор на неуточнена заплаха, информираха правителствени източници.

Говорителката на Държавния департамент заяви, че за да се прилага за всяка посолство или консулство, за които неделята е нормален работен ден.

В мюсюлманския свят, неделя е работен ден. В други части на света дипломатически служби в САЩ са затворени в неделя.

Миналата година на 11 септември в американското консулство в Бенгази бе нападнато, в резултат на което загина посланикът Кристофър Стивънс и още трима души от персонала.

"Ние сме инструктирани всички американски посолства и консулства, които нормално са отворени в неделя да спрат дейността си, по-специално на 4 август," обяви висш служител на Държавния департамент пред Би Би Си.

"Възможно е да имаме допълнителни дни на затваряне, ако сметнем, че това е добре."

Според официалните лица, Държавният департамент е "бил запознат по-подробно с информацията" Това води до тези "предпазни мерки от съображения за сигурност.

CBS News съобщи, че сред засегнатите от закриването ще бъде на посолствата или консулствата в Бахрейн, Израел, Йордания, Кувейт, Либия, Оман, Катар, Саудитска Арабия, Йемен, Афганистан и Бангладеш.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети