Луд взе заложници в германско кметство

DenNews.bg
19.08.2013
размер на текста:

Снимка: Архив

Психично болен германец е взел за заложници няколко души в кметството на баварския град Инголщат, където днес се очаква на посещение да пристигне канцелрът Ангела Меркел.
Полицията е установила контакт с похитителя по телефона, но за момента исканията на мъжа не са ясни. Кметството е евакуирано, а районът е отцепен.
Според местния вестник "Донау куриер" мъжът е пациент на психиатрична болница и в миналото е тормозил общинска служителка. Предполага се, че има огнестрелно оръжие - револвер или пистолет. Вестникът цитира полицията, че броят на заложниците е под 10 души. Смята се, че един от заложниците е заместник-кметът Сеп Мислбек. Кметът Алфред Леман не се е намирал в сградата, казаха източници от кметството пред вестника.
В града заедно с Меркел на предизборна среща трябва да пристигне и премиерът на Бавария Хорст Зеехофер. В Германия на 22 септември ще се състоят федерални парламентарни избори, а баварците ще гласуват за провинциален парламент седмица по-рано.
Не е установена обаче връзка между предизборните мероприятия и инцидента с вземането на заложници.
Инголщат е град с население от 125 000 души, най-известен като централата на автомобилостроителя Ауди и мястото, където през 1776 г. е учредено тайното общество на Илюминатите, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети