Директорът на ДАИ хвърли оставка ден след ареста му

DenNews.bg
15.08.2013
размер на текста:

Директорът на ДАИ Валентин Божков е подал оставка ден, след като прокуратурата му повдигна обвинение в безстопанственост, съобщи "Правен свят".
Решението дали Божков да бъде освободен от длъжност ще бъде взето в понеделник, заяви във Варна транспортният министър Данаил Папазов.
Днес Божков е отишъл лично в транспортното министерство, за да депозира оставката си.
Той бе арестуван във вторник и обвинен за умишлена безстопанственост, след което бе пуснат на свобода с най-леката мярка за неотклонение ”подписка”.
Заедно с Божков във вторник са били арестувани други 12 служители на ДАИ, сред които и секретарката му. В нощта на вторник срещу сряда е имало претърсване на офисите на ДАИ, което е продължило до ранните часове на нощта. Досъдебното производство се води за подкуп, макар че Божков е обвинен за безстопанственост.
Разпитите на част от обвинените бяха извършени в сградата на БОРКОР, където се намират и помещенията на спецзвеното за борба с корупция в сградата на Софийската градска прокуратура.
Транспортният министър Данаил Папазов потвърди, че арестите и обвиненията са по подозрение за съществуване на корупционна схема в ДАИ, но не даде повече подробности. Папазов обясни единствено, че имало сигнали за нередности в агенцията.
Божков пое ДАИ през юли 2011 година с назначение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, както тогава бе уточнено от транспортното министерство. Той наследи Симеон Арнаудов, подал оставка след автобусната катастрофа на магистрала “Тракия” на 15 юни, при която загинаха 8 души.
Източник: Правен свят; mediapool.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети