Засилени мерки за сигурност посрещат гостите на Рилския манастир днес

DenNews.bg
15.08.2013
размер на текста:

Засилени мерки за сигурност посрещат днес вярващи и туристи в района на Рилския манастир на днешния християнски празник Успение Богородично. Обичайно в Светата обител се очаква струпване на автомобили и хора.
От полицията призовават гражданите да се придвижват при стриктно спазване на правилата за движение по пътищата, паркирането да става само на определените за целта места и извън активната лента за движение, да спазват указанията на контролните органи.
Засилено полицейско присъствие ще има и в районите на провеждане на селищни събори в Кюстендилска област. За да не се помрачи празникът, от ОДМВР-Кюстендил напомнят: убедете се, че сте заключили домовете си и сте затворили вратите и прозорците, че не оставяте включени уреди, които могат да причинят пожар и не тръгвайте с големи суми пари у себе си , джебчийте “заработват” по време на събори! Бъдете внимателни при организиране при почистването на местата за отдих, след пикник – не палете огньове и не изхвърляйте фасовете от цигари в природата, това би създало предпоставки за възникване на пожари. При нужда звънете на тел. 112 или се обръщайте към униформените служители на МВР, които охраняват мероприятията.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети