Ремонтират единственото училище в община Кочериново с европари

DenNews.bg
14.08.2013
размер на текста:

Ремонтът ще продължи и след началото на учебната година, но от фирмата уверяват, че няма да затрудняват учебния процес. Снимка: Архив

Единственото училище в община Кочериново СОУ „Христо Ботев” в града ще бъде ремонтирано с европари. Договорът с благоевградската фирма изпълнител бе подписан от кмета Иван Минков в понеделник, а ремонтните дейности трябва да приключат в рамките на 45 дни.
„Това означава, че строително-монтажни работи ще се извършват и след започването на учебната година, но фирмата е разпределила дейностите си така, че да не пречи на учебния процес”, увери Минков.
Ремонтът предвижда изграждането на нова отоплителна система, изолация и смяна на дограмата. Проектът на стойност 500 000 лв. бе защитен от община Кочериново по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Стартирането на ремонта се забави, заради процедурата по обжалване на фирмата изпълнител, който бе оспорен от загубил кандидат. В края на миналата седмица обаче Върховният административен съд потвърди изборът на изпълнител.
Преди години с нова дограма се сдоби само третия етаж на училището, като ремонтът бе извършен със заем, който общината изплаща и днес.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети