Арестуван за нападение през май се обеси в смолянския арест

DenNews.bg
14.08.2013
размер на текста:

Арестуван за нападение през май е намерен обесен с чаршаф в следствения арест в Смолян, информира Смолян прес.
39-годишният Стойчо Хаджичонев е открит мъртъв от надзирателите в понеделник сутринта, които влезли в килията, след като той не отговорил на повикванията им. Мъжът е оставил предсмъртно писмо до майка си.
Хаджичонев беше арестуван през май т.г., след като намушка с нож в крака 23-годишния Анастас Караджов пред заведение в смолянския квартал Устово. Малко преди екшъна той подал сигнал на полицията, че в района звучи силна музика. След като си тръгват ченгетата свидетели чули Стойчо да крещи. В това време от кръчмата излиза към колата си Анастас, който не познавал Стойчо. Първият удар с нож само разпорил якето на Караджов, но вторият попаднал в бедрото му.
Срещу Стойчо е повдигнато обвинение за опит за убийство, тъй като експертиза доказва, че е пробвал да наръга младия мъж в корема. Пред ченгетата задържания с постоянен арест Стойчо обяснявал, че той бил нападнат от младежите и само се отбранявал. Мъжът има криминално досие заради редовни побои, които предизвиквал. Преди няколко години бе осъден условно, след като преби с бухалка мъж от квартала. В Устово дори го наричали „Устовския кръстник“.
По случая с обесването му в ареста тече проверка от Министерство на правосъдието, информира още Смолян прес.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети