Отложиха делото срещу Октай заради отсъствието на Доган

DenNews.bg
14.08.2013
размер на текста:

Делото срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов бе отложено днес, тъй като почетният лидер на ДПС не се яви в залата на Софийски градски съд, нито пък изпрати свой представител.
Това означава, че за следващото заседание на 24 септември Доган може да бъде доведен принудително в съда, отбелязва БГНЕС.
Призовката до Доган е получена от неговата охрана на 9 август, но не е изтекъл седемдневния срок за конституирането му като страна. Ако той посочи обективни причини за своето неявяване и дойде на следващо заседание ще бъде даден нормално ход на делото.
Обвинението срещу на Октай Енимехмедов е за опит за убийство. Както е известно, той нападна с газов пистолет Доган по време на конференция на ДПС на 19 януари. Ако Енимехмедов бъде признат за виновен може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. След анализ на всички доказателства държавното обвинение заключи, че се касае за опит за убийство, а не за закана. На 9 юли Софийска градска прокуратура и внесе в Софийски градски съд и обвинителния акт.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети