Крадци тършували в домовете на Фандъкова и шефа на БАН

DenNews.bg
13.08.2013
размер на текста:

Домовете на столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, който за кратко бе и образователен министър в края на мандата на ГЕРБ, са станали обект на кражба, съобщава "Преса".
Посред бял ден крадци проникнали в двустайно жилище на столичния кмет Йорданка Фандъкова в кв. "Манастирски ливади", докато тя и съпругът й били на работа. Още същата вечер семейството подало сигнал в полицията за кражбата. Пред "Преса" Фандъкова признава, че апашите са задигнали семейни украшения със сантиментална стойност, юбилейни монети и лаптопа на съпруга й. Куриозното е, че са взели и отворен неин парфюм.
"Крадците са ровили и за пари, но ние не държим в брой у дома", казва още Фандъкова.
Крадците претарашили и тавана на академик Воденичаров в петък. Оттам задигнали 20 платна на художника Иван Христов, покойния тъст на академика. Дело на починалия творец са някои от най-известните портрети на светите братя Кирил и Методий, на Петко Славейков и Христо Смирненски.
"Крадците са взели платната. Оставили са само няколко рамки", призна Воденичаров. За него загубата е голяма, защото картините имали голяма емоционална стойност. Семейството е подало сигнал в полицията и се надява да си върне платната. В деня, когато е извършена кражбата, е имало ремонт на таванското помещение, в кооперацията, в която живее академикът.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети