Отдават под наем 30 декара лозя в Бураново с клауза в интерес на наследници

DenNews.bg
12.08.2013
размер на текста:

30 декара лозя, общинска собственост в землището на село Бураново, отиват на публичен търг за отдаване под наем, реши Общински съвет-Кочериново.
Решението е част от стратегията за управлението и разпореждането с общинска собственост за периода 2012-2015г. и годишна програма за управлението и разпореждането с общинска собственост през 2013г.
Лозята ще бъдат отдадени за срок от десет години срещу годишен наем от 901,44лв. Определеният годишен наем е начална тръжна цена.
Към датата на издаване на скицата на 21.05.2013г. няма извършено заснемане за възстановяване от собственици, въпреки това в решението на ОбС изрично е посочено, че в договора с наемателя ще има клауза, че при извършване на заснемане от собственици за възстановяване през периода на договора, към него ще се сключи анекс за отпадане на възстановените имоти от договора.
Това условие е продиктувано от скандалите в Бураново, възникнали преди време между фирма наемател и наследници на собственици, които поискаха прекратяване на договора за наем, предявявайки претенции към имотите. Повод за негодуванието на местните стана решение на фирмата наемател да изкорени част от лозята, които продължават да бъдат стопанисвани от наследниците, въпреки че не са предприети процедури за възстановяване на собствеността.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети