Защитници на правителството излизат на протест в Дупница

DenNews.bg
09.07.2013
размер на текста:

Защитници на правителството „Орешарски” ще излязат на протест в Дупница. Инициативата, зад която стои граждански инициативен комитет, е насрочената за утре (10 юли) пред Дома на техниката от 18 до 19 часа.
„Ще се съберем на мирен протест с искане на правителството да бъдат дадени 100 дни толеранс, за да изпълни част от програмата си. Ще пуснем и подписка, която ще бъде прикрепена към онези над 20 000 подписа от цялата страна в подкрепа на правителството. Нека се види, че София не е България и че не 3-4000 души ще решават съдбата на България. Мисля, че подписката е интелигентният начин да изразиш позиция, а не да замеряш Парламента с домати и краставици”, коментира за dennews.bg бившият независим общински съветник в Дупница Василка Александрова.
По думите й, инициативният комитет няма нищо общо с партийни централи, а в него влизат обикновени граждани. Това са Радослава Георгиева-икономист, Златко Славев-студент и нотариус Стефан Сотиров, който бе и кандидат-депутат от гражданската квота на БСП на последните парламентарни избори.
Около 100 души са заявили участие в демонстрацията, а протестът е съгласуван с общината и полицията. Не се предвижда шествие или блокиране на движението в Дупница или на главен път Е-79.
За 27-те дни на национален протест срещу правителството на Пламен Орешарски или на т.нар. Нова тройна коалиция, в Дупница се проведоха няколко протеста с искане за оставка на кабинета, които протекоха с блокиране на главния път.
За радост или за съжаление, граждански активните дупничани предпочитат да протестират в столицата и на демонстрациите в града се събират до 300-400 души. За слабата подкрепа има още едно обяснение, а именно фактът, че зад организацията стои близката на ГЕРБ и юрист на община Дупница Десислава Стойнева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети