Протестиращи на колела обсадиха властта в 26-ия ден

DenNews.bg
09.07.2013
размер на текста:

Снимка: Иво Мирчев

Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски днес се моторизираха, като част от тях се качиха на велосипеди, а други на мотопеди.
Множеството отново бе кафе в ръка, като на чашите имаше надписи като „Кафето от нас, оставката от вас.”
Точно 8 часа протестиращи на колела и мотори се сърбаха до фонтана пред президентството. Шествието мина пред Министерския съвет и обиколи централите на управляващите партии.
Велошествието в 26-ия ден на протеста приключи пред сградата на Народното събрание малко след 9 часа.
Вчера протестът премина мирно и без инциденти. Хората, обаче, започнаха сами да се броят, заради разминаването с официалните данни за мащаба на демонстрациите, които МВР оповести. Повече от 40 минути протестното шествие преминаваше през площада пред Народното събрание на път към "Орлов мост".
Малко преди 20 часа и 30 минути протестното шествие блокира движението през "Орлов мост". На 25-ия ден от протеста протестиращите изоставиха традиционния си поход през партийните централи и потегли по "Цариградско шосе". Множеството за минути изпълни булеварда. Колоната се движеше от Народното събрание до района на кино "Изток" и продължаваше към кръговото движение на 4-ти километър. Идеята на протестиращите е, че по този начин разделят столицата на две части - южна и северна като блокират движението по основната пътна артерия на София и така протестът да бъде по-добре чут.
Втората идея на протестиращите е така да покажат колко са.
На 25-ия си ден протестното шествие дори подмина кръговото на 4-ти километър и стигна до "Окръжна болница", а по пътя си не срещна недоволството на непротестиращи.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети