Трябва ни 27-часово денонощие, за да ни стига за всичко

dennews.bg
08.07.2013
размер на текста:

24 часа в едно денонощие са твърде недостатъчни за всичко, с което трябва да се занимава човек в един ден. Според проучване на денонощеито трябва да стане 27 часа, съобщи британският "Дейли експрес", цитиран от actualno.com.
Спе[иалното проучване е било поръчано от заскрахователната компания Direct Line. Според него съвременният човек се нуждае от повече време, за да се справи с всички планирани дейности.
Анкетата показва, че през почивните дни освен 12-те часа, които хората прекарват в приятни занимания като срещи с приятели, посещения на кино или ресторант, са необходими още 2 часа и половина за планиране на задачите и 12 часа и половина за сън, домакински задължения и хранене.
Според проучването 26% от хората се чувстват твърде изморени, за да се наслаждават на занимания, които би трябвало да са им приятни.
Изтощението е посочено като основна причина за отказа на повечето хора да се захващат с нови дейности. Дори да намерят време за разтоварване, 82% от анкетираните го използват, за да проверяват свързани с професионалната им дейност данни като SMS-и и имейли.
„Проучването показва, че заради забързания ритъм много хора не успяват да се справят с всички дейности, които са планирали да извършат", казва Мат Оуен от застрахователната компания Direct Line.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети