Затвор за бившите депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер

DenNews.bg
08.07.2013
размер на текста:

Бившите депутати от квотата на ДПС в 41-вото Народно събрание Митхат Табаков и Гюнай Сефер бяха признати за виновни по обвиненията за злоупотреба и присвояване на публични средства.
Софийски градски съд постанови 11-годишна ефективна присъда за Митхат Табаков, която първоначално ще бъде излежана при строг режим. Гюнай Сефер получи 10 г. затвор. Двамата трябва да платят и разходите по делото.
Третата подсъдима, Росица Милчева, също беше призната за виновна. По време на четеното на присъдата, тя се разплака, като чу, че съдът също я признава за виновна и се наложи съдията да прекъсне заседанието за десет минути, предаде Фокус.
Според прокуратурата, Митхат Табаков и Гюнай Сефер са получили неправомерно над 370 000 лв. от „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.
Според обвинението от 2 май 2006 г. до 14 декември 2007 г. като кмет на община Дулово Табаков, в съучастие с Гюнай Сефер е присвоил от общината над 1,5 млн. лв. Длъжностното присвояване представлява особено тежък случай, посочват от прокуратурата. В този период Гюнай Сефер е бил управител на фирмата "Гелиг" ЕООД - Дулово.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети