Батков хвана лопатата за първата копка на Сектор “А”

DenNews.bg
05.07.2013
размер на текста:

Снимка: sportal.bg

Левски започна реконструкцията на клубния стадион "Георги Аспарухов". От днес стартира изграждането на нов Сектор “А”, след като старият бе взривен през февруари. Всички шефове се събраха за поставянето на капсула и водосвет за успех в начинанието, а най-деен бе президентът Тодор Батков, който дори взе лопатата за първа копка. Освен него присъстваха още Иво Тонев, Наско Сираков, Константин Баждеков и Христо Йовов. Треньорът Николай Митов, както и част от футболистите също бяха дошли на първото изливане на бетон.
"Немислимото е на път да се случи. В едно от най-тежките времена на България, време на криза, политически неразбории, протести, най-популярният клуб започва да изгражда поетапно новия си стадион. Днес формално приключихме процедурата и влезе в сила разрешението за строеж, което ни дава право съвършено законно да започнем изграждането на първия етап от реконструкцията. Днес подписахме и договор за изпълнение с една от най-известните и добри фирми. За изминалите 5 месеца бяха направени много неща и бяха похарчени близо 1 милион лева, едно от тях беше разрушаването, което беше за наша сметка. Това разрушаване беше наложително, защото съоръжението започна да става застрашително", каза Батков, цитиран от Блиц.
"От гледна точка на закона сме перфектни. Днес започваме изграждането на Сектор "А" и по договор на 1 май трябва да имаме готово съоръжение, годно за експлоатация, което означава да се провеждат масови мероприятия, да има публика, надявам се да открием музей за стогодишнината. През втория етап, но не по-късно от края на август, трябва да бъдат завършени допълнителните луксозни моменти - вип ложа, кафе, фенски магазин и т.н. Ако имаме финансова възможност, веднага ще пристъпим към ремонт на Сектор "В" и Сектор "Б". Имаше много невярващи, които се опитваха да ни иронизират, но както виждате, каквото сме казали досега, се изпълнява, изпълнява се в срок. И се прави без никаква финансова помощ от държавата, подчертавам. Говорим за грандиозно съоръжение, не правим първа копка, а направо наливаме бетон", допълни адвокатът.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети