Ексдепутатка напуска ГЕРБ, намери името си в тефтерчето на Златанов

DenNews.bg
31.07.2013
размер на текста:

Бившият депутат от ГЕРБ Вяра Петрова е депозирала оставката си пред партийното ръководство, след като намерила името си в тефтерчето на отстранения шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.
„След като видях името си и разпореждането "да се удари", сметнах, че нямам място в тази партия”, коментира за БГНЕС Петрова, която напусна Прламента още в края на миналата година, за да бъде разследвана за конфликт на интереси.
Сигналът срещу нея бе подаден от депутат от Коалиция за България Атанас Зафиров, също от Бургас, и касаеше усвояване на средства по оперативни програми от страна на майката на Вяра Петрова.
Зафиров пък получил едва вчера, 9 месеца по-късно, отговор от Комисията, че Петрова не е в конфликт на интереси.
"Те ми обясняват, че наистина фондацията на майка й е усвоявала средства, има нещо странно, че тази фондация е работила с такъв широк параметър на дейност в цялата страна. Да, наистина, вследствие на тази дейност прокуратурата в Смолян се е сезирала и върви разследване в момента, но не може да се докаже, че майка й физически е получавала някакви средства, въпреки че фондацията е нейна", добави Атанас Зафиров. Източник: БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети