Внесоха обвинение на Цветанов

DenNews.bg
31.07.2013
размер на текста:

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Цветан Цветанов, съобщиха от институцията.
В хода на разследването по досъдебно производство, водено срещу Станимир Флоров, който е бивш директор на ГДБОП, са били събрани достатъчно данни за извършени престъпления и от други лица, едно от които е Цветан Цветанов.
Бившият вътрешен министър е обвинен, че като министър е отказал разпореждане за прилагане на СРС по досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров, който е бивш директор на РЗБОП – Велико Търново.
С отказа си Цветанов не само е нарушил задълженията си като министър на вътрешните работи, но и е осуетил наказателното преследване срещу три лица, тъй като е възпрепятствал събирането на доказателства за разкриване на извършеното от Тодоров и от други лица тежко престъпление, които не са могли да бъдат събрани по друг начин, обосновават се от прокуратурата.
От прокуратурата посочват и че в специализираната дирекция на МВР е нямало каквито и да е технически пречки за прилагане на въпросните СРС-та, нито е съществувала опасност от разкриването им.
Разследването по отношение на останалите лица продължава, уточняват още от държавното обвинение.
Срещу Цветанов се води и разследване, за това че е допуснал безконтролно подслушване по време на управлението си в МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети