Д-р Попниколов остава шеф на РЗОК-Кюстендил, НЗОК прекрати конкурса заради нередности

dennews.bg
30.07.2013
размер на текста:

Д-р Попниколов остава шеф на Здравната каса в Кюстендил. Това стана ясно, след като на свое заседание Надзорния съвет на НЗОК взе решение за прекратяване на обявения конкурс за директори на районните здравно-осигурителни каси в цялата страна. Като причина
Причините за прекратяване са: открити пропуски в обявлението за конкурса във връзка с изискваните документи, които кандидатите трябва да представят спрямо утвърдените от Надзорния съвет; несъответствие между посочените в обявлението изисквания за заемане на длъжността и утвърдената длъжностна характеристика за „Директор на РЗОК“; липса на регламент в обявлението за начина на провеждане на конкурса.

НЗОК обръща внимание, че документите на подалите за участие в конкурса кандидати не са отваряни и разглеждани. Те ще бъдат върнати лично на кандидатите без да бъдат отваряни.
Предстои на следващо заседание на Надзорния съвет да бъде взето решение за обявяване на нов конкурс.
Да водят битка за поста директор на РЗОК-Кюстендил се бяха подготвили досегашния шеф д-р Матей Попниколов, първият директор на Здравната каса д-р Сашо Котев, както и рентгенологът д-р Андрей Стоянов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети