Дупница отново приема Купата на европейските шампиони по софтбол

Константин Соколов
03.07.2013
размер на текста:

Дупница отново ще бъде домакин на турнира за Купата на европейските шампиони по софтбол (жени). Състезанието ще се проведе от 19 до 24 август. Както и през 2011 година Девълс и мениджърът Петър Арбов получиха доверието на Европейската федерация да организират надпреварата в група “Б”.
На базата в жк “Бистрица” тече подготовка за състезанието, като вече мина предварителна инспекция от евроцентралата. В турнира ще участват шампионите на Испания, Франция, Англия, Швейцария, Дания, Хърватска, Гърция, Румъния, Полша и българските Академички, като съмо победителят се класира за финалите догодина. Шампионатът ще бъде доста интензивен като ще се играят по 8 мача на ден, а общият брой на състезателките и официалните лица надхвърлят 200.
По програма Академичките ще открият турнира, като на 19 август посрещат тима на Йигълс. Според специалисти като фаворити за първото място се очертават отборите от Швейцария, Испания и Франция, но българският тим също има своите шансове.
Мениджърът Петър Арбов обясни, че Дупница е спечелил домакинството заради отличното месторазположение на двата терена, както и заради изгодните условия от финансова гледна точка. “Имаме опит в организацията на този турнир и мисля, че ще се справим. Всички отбори са доволни от условията, които предлагаме, като те си поемат разходите. Вече е изготвена и програма и се надявам всичко да мине добре. Сигурен съм, че ще бъде един много силен турнир”, допълни Арбов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети