„Рила газ”: Не сме отказвали помощ за ремонт на три улици в Дупница

DenNews.bg
29.07.2013
размер на текста:

Рила газ не е отказвала помощ за възстановяване на пътната настилка на три улици в Дупница, където е положена мрежата за газификация, се казва в становище на компанията във връзка с наша публикация. От компанията правят няколко уточнения:
„Рила газ” ЕАД изгради мрежа по посочените в публикациите улици „Влахина планина”, „Александър Стамболийски” и „Искър” по изрично искане на общината, въпреки че този район не влизаше в програмите на компанията за конкретния период. Полагането на мрежа за газификация се наложи във връзка с планове на общината за възстановяване на пътната инфраструктура, с които „Рила газ” се съобрази изцяло. По същото трасе беше изградена и канализационна мрежа на ВиК.
След приключване на строителството по даден участък, компанията има задължението да възстанови пътната настилка, но само в частта, която е засегнала в процеса на работата си. Тъй като в конкретния случай с трите посочени улици, става въпрос за съвсем тесен участък, чието възстановяване би било под формата на кръпки, от общината предпочетоха друг вариант. Беше пресметната оставащата за възстановяване квадратура и „Рила газ” беше пренасочена от общината към възстановяване на други участъци от града, които не съвпадат с трасето на газоразпределителната мрежа. Трябва да подчертаем, че компанията изпълни надлежно това искане на местната администрация. За описаното по-горе съществува официална кореспонденция.
Впоследствие, след смяна на ръководството на общината, „Рила газ” получи молба с искане за безвъзмездна помощ за възстановяване на коментираните в журналистическите материали три улици. В тази връзка беше проведена среща, на която беше заявено ясно, че не можем да осигурим безвъзмездна помощ.
Това са фактите по казуса. Както сами разбирате, не е коректно твърдението, че „Рила газ” не е изпълнила своите ангажименти. Може да поясним, че отклоняването на молбата за допълнителна безвъзмездна помощ се наложи, поради факта, че „Рила газ” вече предоставя безплатни услуги по присъединяването на общински обекти към мрежата за газификация. Както беше подчертано в статиите, в гр. Дупница „Рила газ” извършва безплатно присъединяване на училища, детски градини и сгради общинска собственост. Става дума за 27 сгради, чието включване, ще струва на компанията 48 891 лева. По този начин „Рила газ” следва своите обществени функции и стратегия за корпоративна социална отговорност в полза на Дупница и нейните граждани.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети