Пълна мъгла около “Б” група 5 дни преди първенството

DenNews.bg
29.07.2013
размер на текста:

Само 5 дни преди началото на новия сезон на "Б" група мъглата там продължава да е пълна, пише “Т:С”. Отборите на Миньор Пк и Чавдар Етр имат огромни проблеми и се очаква да се откажат от участие във втория ешелон. Перничани отдавна правят сондажи да вземат лиценза на третодивизионния Витоша (Долна Диканя), а етрополци на са водили подготовка и не се знае в какъв състав биха започнали. Очаква се днес БФС да реши как ще процедира при така създалата се ситуация.
"На този етап официален писмен отказ от страна на Миньор и Чавдар нямаме, така че “Б” група остава от 14 тима. Ако дойде такъв утре (б.а. - днес), ще седнем и ще решим какво ще правим. Засега тези два отбора са предоставили писмени гаранции, че ще участват", заяви шефът на СТК към централата Неделчо Михайлов.
При положение, че Миньор Пк и Чавдар Етр се откажат, втора дивизия остава от 12 тима. Това означава пък, че ще трябва да бъде теглена нова програма. По сегашната програма в първия кръг Марек гостува в събота на Ботев във Враца. Ако само Миньор се оттегли, ще има един почиващ.
Все пак не е изключено, ако отборите останат 12, да се стигне до запълване на групата с тимове от трета дивизия. Мераклии за “Б” група не липсват - Хасково, Дунав Русе, Витоша Бистрица, Пирин Бл.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети