Дисциплинарно производство започва срещу Ситнилски

DenNews.bg
26.07.2013
размер на текста:

Дисциплинарно производство започва срещу бившия зам.-главен прокурор и настоящ член на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски, реши ВСС.
Преди седмица Етичната комисия разгледа казуса с разпространените в публичното пространство СРС-та, хвърлящи съмнения върху избора на членовете на ВСС от прокурорската квота.
Днес бе внесено предложение за образуване на три дисциплинарни производства на трима от участниците в тях сред които и Камен Ситнилски. Другите двама са Бургаският апелативен прокурор Емил Христов и настоящият шеф на Окръжната прокуратура в Хасково Иван Ванчев. По-рано днес Висшият съдебен съвет временно отстрани като магистрат и от длъжност ръководителя на Окръжната прокуратура в Хасково Иван Ванчев по предложение на главния прокурор.
Главният прокурор обясни, че е имало образувано през октомври 2011 година досъдебно производство срещу неизвестен извършител, през ноември 2012 година е прекратено. Служебна проверка посочва, че необосновано то е прекратено. Производството е за извършено престъпление - купуване, осигуряване на документ с невярно съдържание и предоставяне на тази диплома на лице.
Главният прокурор Сотир Цацаров предложи да се отстрани Иван Ванчев, както от Окръжна прокурора Хасково, така и като магистрат до приключване на това разследване.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети