Чимев реже връзките на по кутия бонбони между граждани и чиновници

DenNews.bg
25.07.2013
размер на текста:

Напълно обновена ще бъде и заседателната зала на ОбС. Снимка: DenNews.bg

Обиколките от врата на врата в общинска администрация в Дупница ще останат в миналото от есента. Всички искания гражданите ще заявяват единствено през деловодството, като там ще се получават и решенията и документите по тях.
Идеята ще се осъществи след мащабния ремонт на първия етаж на сградата на общината, който вече тече.
Основната цел на обслужването на едно гише е както да се пести време на гражданите, така и да се елиминира възможността за зараждане на връзки на по кутия бонбони и кафе между гражданите и служителите.
Не само, че не е тайна, но е и част от народопсихологията ни, фактът, че често се прибягва до използване на роднински и приятелски връзки за да бъдат задействани чиновниците да свършат рутинната си работа, както и отблагодаряването за нея от страна на гражданите. Има и случаи, в които общински служители използват положението си и препращат гражданите към „свои” частни фирми.
Новата система ще прекъсне прекия контакт между гражданите и служителите и така ще се избегнат евентуални случаи на корупция и пререждането на едни граждани пред други, категоричен е градоначалникът Методи Чимев.
След ремонта дупничани вече няма да се лутат по коридорите, а ще пускат заявленията си в деловодството на първия етаж. При подаването на исканията си ще им бъде посочена дата за получаване на решението, което ще получават на същото гише.
Плащането на таксите за услугите също ще става на първия етаж.
Ремонтът е на стойност 130-140 000 лв. и предвижда и цялостно обновяване на заседателната зала на Общински съвет, която също се намира на първия етаж в общината.
Последен детайл на промяната пък ще бъде въвеждането на униформи на охранителите на входа на административната сграда.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети