Втора подигравка с кмета на Дупница издава война между свои във властта?

DenNews.bg
24.07.2013
размер на текста:

Стратегическа подготовка за война във властта в Дупница издават зачестилите предателства на свои към кмета Методи Чимев. Само в рамките на дни градоначалникът става обект на саботаж от съпартийците си от ГЕРБ на два пъти. И ако първият случай остана прикрит зад маловажността си, а именно избора на уволнена от него общинска служителка за шеф на новосформираното предприятие „Ученическо хранене”, без никаква съпротива от страна на ГЕРБ-съветниците, то вторият удар по кмета ще „зашлеви” всички жители и гости на града.

 

Защото вероятността тази година да няма изкърпване на дупките е почти сигурна

 

Водата подля консорциум „Трансмагистрали 2”, в която влиза и „Автомагистрали Хемус”, представлявани в Дупница от общинския съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов.
Само преди броени дни Йорданов даде тържествено обещание пред дупничани, че няма да обжалва избора на брезнишката фирма „Нивелстрой” за извършване на рехабилитация на пътната инфраструктура. Посоченият тогава мотив бе именно интереса на гражданите и факта, че едно обжалване би спряло така необходимото асфалтирането за неопределен срок.
Йорданов обаче не е спазил думата си, като без шум консорциумът е подал жалба във Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията, която обяви като законосъобразно решението на кмета за избора на брезнишката фирма, спечелила поръчката с цена по-ниска с 50% от тази на останалите кандидати.

 

Жалбата е подадена в последния час на последния ден от срока за обжалване, което прехвърля съдебното решение за есента, а изкърпването за догодина.

 


„Какво ни грее, ако решението на Върховния административен съд излезе през септември-октомври, като тогава асфалтовите бази спират работа и не се асфалтира през зимата”, коментира на пресконференция днес кметът Методи Чимев.
Съдилищата у нас минават на режим „почивка” през август и единственият шанс жалбата да бъде разгледана преди септември е съдебен състав да се събере извънредно, което обаче е малко вероятно.
„Това означава, че Дупница остава швейцарско сирене и ще става още по-лошо. Това означава, че най-вероятно няма да може да извършим рехабилитация на пътната мрежа, която трябваше да бъде 2-3 пъти по-голяма във финансово отношение от предишните 2-3 г.”, не можа да скрие разочарованието си градоначалникът.
Според него поведението на фирмата, която обжалва пред ВАС е не само некоректно, но и показва „други интереси”, които Чимев посочи, че приема и като „изнудване”.
„Като някой не е удовлетворен на пазара, той търси финансови придобивки. Предполагам, че от консорциума са предлагали да работят като подизпълнители на спечелилата фирма. Явно са се опитвали да постигнат договорки. Не го твърдя, а го предполагам. Жалко е, че Дупница най-вероятно ще остане без рехабилитация”, каза още Чимев.
Това, че „Трансмагистрали 2” са внесли жалба е установено от юриста на община Иван Бучов, който „останал като треснат”, предвид факта, че е имало обещание пред цяла Дупница.
До момента „Автомагистрали Хемус”-Дупница бяха фаворити при възлагане на обществени поръчки за милиони левове. Това реално е първият конкурс, приключващ не в тяхна полза.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети