Фидосова подаде молба за напускане на Парламента

DenNews.bg
23.07.2013
размер на текста:

Едно от остриетата на ГЕРБ Искра Фидосова е подала молба за прекратяване на депутатския й мандат. Молбата за напускане, депозиране днес, идва само няколко дни, след като тя бе разпозната зад инициалите И. Ф. в тефтерчето на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. В тефтерчето до инициалите на И.Ф. се четата и Б.Б. и Ц.Ц., както и инструкции кой да бъде "ударен". В тефтерчето фигурира и името на Росен Плевнелиев.
След като прокуратурата презентира бележника на Златанов, Искра Фидосова обяви, че напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Софийският апелативен съд днес потвърди отстраняването от длъжност на Филип Златанов като председател на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
Така САС потвърди решението на Софийския градски съд. Златанов не присъства на съдебното заседание и бе представляван от адвоката си. Споре защитата не е посочено нито времето, нито деянието, нито настъпили облаги за него или за друго лице.
Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване
Той обясни съдържанието на тефтерчето си с думите, че това са негови „бележки", „драсканици" и каза, че е забравил какво означават инициалите, записани вътре. На въпрос какво означава някой да бъде „ударен", Златанов обясни: „Да бъде установен конфликт на интереси, може би".
Според него от „драсканиците му" не може да се направи предположение, че е извършил престъпление. „Невинен съм и се надявам да продължа да изпълнявам задълженията си", заяви Златанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети