Ангел Джамбазки: Тройната коалиция отваря вратата на Джамията в Дупница за мюсюлманите

dennews.bg
23.07.2013
размер на текста:

Широко отваряне на вратата пред проислямисткото ръководство на Главното мюфтийство да поиска превръщането на редица мюсюлмански молитвени храмове в действащи джамии, предвиждат промените в Закона за вероизповеданията.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на извънредна пресконференция в Кюстендил.

Необоснованите претенции на Главното мюфтийство да придобие права над джамиите в Дупница, Кюстендил, Благоевград, Гоце Делчев, Самоков и Враца, като ги превърне в действащи молитвени храмове, ще бъдат удовлетворени благодарение на вносителите на проектозакона - БСП, противоконституционната партия ДПС и обявяващата се за националистическа партия „Атака“.

Скандалното предложение на необяснимо формираната коалиция ще проправи пътя на радикалния ислям в България, тъй като тези населени места са част от т.нар. ислямска дъга на Балканите, обясни Джамбазки.

Промените в закона ще дадат възможност на Мюфтийството да придобие собственост и над археологическия музей в София. ВМРО категорично заявява, че превръщането на фонтана пред Президентството в минаре ще промени европейския път на България.

Отново изразяваме уважението си към нашите братя българи-мюсюлмани, потомци на заставените насила да променят вярата си по време на Турското робство, но заявяваме твърдото си намерение да не допуснем навлизането на радикалния ислям в България и то чрез Народното събрание.

Настояваме този скандален антибългарски проект да бъде оттеглен и преработен в частта му за имотите на т.нар „регистрирани традиционни вероизповедания”, заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети