Честито! Дупница стана най-новият квартал на София

Министър Терзиева поля с вода Лот 1 на АМ “Струма” и обеща пътят към столицата да се съкрати на 30 минути

DenNews.bg
23.07.2013
размер на текста:

 Със 120 км./ч. дупничани ще стигат вече до столицата за 30 минути. Това обеща на откриването на 14-километровото трасе на Лот 1 на АМ “Струма” министърът на регионалното развитие и благоустройство Десислава Терзиева. По стара българска традиция поля с менче вода участъка от магистралата от Долна Диканя до Дупница-Север и припомни думи на римляните, че пътят е живот.
С тържествен водосвет за здраве, отслужен от протосингела на Софийска митрополия отец Ангел, протоерей Кирил Попов и дякон Иван Петков трасето бе поръсено и със светена вода. Свещениците поръсиха и първите коли, пуснати в този участък, които поздравиха с натискане на клаксоните всички присъстващи на откриването.

 


На откриването присъстваха областният управител на Кюстендил Иван Каракашки, депутатът от БСП Иван Ибришимов. Въпреки че името на кмета на Дупница Методи Чимев бе прочетено в листа с официалните гости, той така и не се появи на официалната трибуна.
На откриването бе и изпълнителният директор на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров.

 

Той пожела на шофьорите да си ползват от сърце този участък от пътя и наблегна на факта, че жителите на селата по трасето най-после ще си отдъхнат от огромния шум, на който бяха подложени по време на строежа на този участък от магистралата.

  

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети