Български наркотрафиканти хванати в Истанбул

DenNews.bg
20.07.2013
размер на текста:

При операция на Службата за борба срещу наркотрафика към Дирекцията по сигурността в Истанбул, в квартал Есенюрт, е била разкрита група за наркотрафик, състояща се от български, македонски, ирански и турски граждани, съобщава БТА.
Групата е била разкрита след 3-месечно проследяване, когато се готвела да прехвърли пратка хероин от Иран през Турция за България и оттам за Европа.
Отначало полицията предприела операция в дома на иранския гражданин Дервиш С.Н., за когото се твърди, че е шефът на групата.
Докато полицаите обискирали къщата, забелязали, че два пакета били изхвърлени от прозореца в градината. Пакетите съдържали 1 кг хероин. При обиска на колата на иранеца открили още 4,1 кг хероин.
След показанията на иранския гражданин пред следствието екипите на полицията предприели операция на посочени от него няколко адреса в Истанбул.
Задържани били четирима души, сред които българин, македонец и двама турци.
При друга операция срещу наркотрафика в Истанбул са били заловени 9 кг хероин, скрит в две луксозни коли с българска регистрация. Освен това били намерени 18 350 евро. Задържани са общо 6 души, двама от които - българи. Имената им не се съобщават.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети