Срещу 1000 лв. гаранция Гергана Червенкова бе освободена от ареста

DenNews.bg
02.07.2013
размер на текста:

Заплашената от екстрадиция и дело за международен трафик на дрога в САЩ, Гергана Червенкова бе пусната от ареста под гаранция от 1000 лв. с решение на Апелативен съд-София.
Приятели и близки на Гери, която е заплашена с 68 години затвор, отново се събраха пред съда, за да изчакат решението на магистратите.
От няколко месеца Червенкова е с постоянна мярка „задържане под стража” и не е виждала двете си деца.
Гергана Червенкова работила в сайт за онлайн търговия с лекарства. Близките й се опитват да кажат, че обвиненията срещу нея са абсурдни, а Гери само е изпълнявала работата си - трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма "Юромедонлайн ООД".
Животът на Гери се преобръща, когато след посещението си миналата година в САЩ, Цветан Цветанов обяви по телевизията, че съвместно с американците е разкрит и задържан "основния организатор" на българо-американска организирана престъпна група. Тя (Гергана Червенкова) била обявена за издирване от САЩ.
Гери никога не е посещавала САЩ. Работила е на трудов договор без управленчески права като финансов мениджър. Според близките й обвиненията срещу нея са скалъпени.
Във Фейсбук има няколко групи в защита на Гергана, като хиляди българи се обявяват срещу екстрадицията й и напомнят, че всеки един може да бъде на нейно място.
На предишното съдебно заседание Чревенкова бе оставена в ареста, въпреки че САЩ не са предявили пред съда поисканите по официален път документи, доказващи обвиненията срещу нея. Този правен абсурд присъедини към протеста в защита на Гери целият екип на „Шоуто на Слави”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети