Започва строежът на канализацията на Мурсалево и Стоб

DenNews.bg
02.07.2013
размер на текста:

Протокол за откриване на строителни площадки за изграждането на канализацията на Мурсалево и Стоб бе подписан от кмета на Кочериново Иван Минков и шефа на фирмата изпълнител-консорциум „ПСТ Юнивърсъл”, Иван Иванов днес.
Финалният документ сложи край на мъчителното чакане за започване на работа по двата проекта, чиито първи копки бяха направени през месец септември миналата година, но документални процедури забавиха реалното започване на строителството.
В Мурсалево от ден вече е струпана техника на консорциума, в когото влизат фирмите „ПСТ Холдинг” и „Нова техно билдинг” и 40 работници вече са на обекта. В Стоб работата ще започне в началото на идната седмица.
Както писахме, проектите за изграждане на канализация на Мурсалево и Стоб се финансират по Оперативна програма „Развитие на селските райони”.
В Мурсалево ще бъде изградена 19 километра канализация, като проектът е на стойност 6 300 000 лв.
Проектът за село Стоб е на стойност 5 500 000 лв. и предвижда изграждането на 11 километра канализация.
Наред с добрите новини за Мурсалево и Стоб идва и добра новина за село Бараково.
Идната седмица там ще започне изграждането на дългоочаквания нов водопровод. Село Бараково бе единственото без захранване от магистралния водопровод от Рила, на което се дължеше и дългогодишният проблем с режим на водата през горещите и съответно мразовити месеци.
Както сме писали, община Кочериново планира изграждането и на водопровод в село Мурсалево и селата оттатък река Струма. Започването на строителните работи обаче ще се забавят с още 2-3 месеца, тъй като строителните разрешителни издадени преди повече от 2 г. са били отменени от РДНСК и процедурата трябва да започне отначало.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети