Падат ограниченията за работа на българи във Великобритания

DenNews.bg
02.07.2013
размер на текста:

Ограниченията за работа на българи във Великобритания ще бъдат вдигнати. Това обяви британският министър Дейвид Лидингтън след среща с българския си колега Криситян Вигенин
След приемането ни в Европейския съюз Великобритания е една от страните, които въведоха 7-годишен ограничителен период за достъп на българите до трудовия си пазар. Въпреки негативното отношение на британската преса в началото на април европейският министър на Обединеното Кралство представи положителен доклад, според когото имигрантите от България и Румъния няма да застрашат трудовия пазар и системата за социални услуги на Острова.
Днес министърът този път в София повтори тезата си, че няма да има дискриминация към имигрантите за достъпа им до социалната система на Кралството, ако те плащат данъците си и спазват правилата.
„В същото време трябва да кажем че британското правителство въвежда нова програма за реформиране на цялата ни осигурителна система. Британските граждани в много случаи срещат значителни ограничения на достъпа до социалните услуги и това ще важи за хората идващи от други държави. Но трябва да подчертая че каквито и реформи да предприемаме, те ще се прилагат без дискриминация към граждани на други държави от Европейския съюз”, обясни Дейвид Лидингтън.
Източник: bTV
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети