Благотворителен концерт набира средства за лечение в Турция на болна от рак

dennews.bg
02.07.2013
размер на текста:

 Big Sha / Мишо Шамара /, Consa, Румяна Попова, Катя Близнакова, Иван Гоцев, Венци Мартинов, Слава Соколова, Георги Илиевски, Снежана Карамфилкова и танцов ансамбъл „Пауталия" ще участват в Благотворителния концерт, за набиране на средства за лечението на Мария Стоименова. Той е на 6- ти юли, от 19 часа на стадион „Осогово". Концертът е под надслов- „Защото е хубаво, когато доброто ни събира. ПРЕДАЙ НАТАТЪК!"

Мария Стоименова страда от тежко заболяване - туморно образувание в мозъка, усложнено от съпътстващо автоимунно заболяване. Операция в софийска болница довежда до усложнения със зрението и се стига до пареза на дясната част на лицето. Мария продължава лечението си в Турция.
На базата на наличните медицински документи и материали от образната диагностика, са проведени консултации и с други водещи в областта български екипи. Поради още по-висок риск при повторна стандартна интервенция, обусловен от разположението на образуването във функционална зона на жизнено важни центрове, Мария е насочена от опериращия екип към лечение в Р Турция. Налага се прецизно проследяване на състоянието и възможност за лечение с прогресивни, неинвазивни методи на интервенция. За настъпилия допълнителен следоперативен проблем - увреждане на окото, в България й е предложено като решение „последното достижение" в тази област - зашиване на окото!!! В същото време, в не така напреднала и не толкова европейска Турция, откриват решение и на този проблем, съотносимо спрямо нанесените по оперативен начин увреждания.
На Мария й предстои втори прием в Медицински център "Анадолу", Р Турция след един такъв от м. май 2012 година. За целта са необходими финансови средства в размер на 35 000 евро, без да се включват средства за престой, както и други допълнителни, немалки такива, които са извън възможностите на семейството й.

„Скъпи приятели! В продължение на нашите усилия за набиране на средствата, необходими за лечението на Мария организирахме този концерт. Беше много, много трудно, но ние не се отказахме. Винаги търсехме следващата надежда и някак си я намирахме. Така, както същата тази поредна НАДЕЖДА ни насочи към Турция. По пътя до тук срещнахме хора всякакви, но срещнахме и ЧОВЕЦИ! Разговаряхме и с величия и с обикновени хора. И докато първите ни даваха съвети какво да опитаме, посочваха огромни хонорари за участие (в БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА!) и, че кризата е страшна (навярно само за тях), то вторите се отзоваваха и помагаха, както могат. Може би забравяме думите на едно момче от Ливърпул, че животът е всичко това, което ти се случва, докато си зает да правиш планове за него и колелото на съдбата, макар и бавно се върти, върти ... Не искам да ги изреждам всички добри хора (а и те също) и няма място за всичко това...........
Получихме страшно много морална подкрепа, получихме и финансова такава. БЛАГОДАРЯ! Разбрахме, че не сме сами, а това значи страшно много в днешния забързан свят. Продължаваме напред и все повече разбираме, че когато веднъж избереш НАДЕЖДАТА всичко е възможно! Тази надежда не е дар от бог - тя е дар, който можем да даваме един на друг! Надявам се, че всеки, който чете това е имал един наистина хубав ден и ако не, то трябва да знаем, че всяка отминаваща минута дава възможността и надеждата да променим това!
Вярвам, че хората, които ще посетят концерта са хора с добри сърца и ще помогнат!
Очакваме Ви!", пише в поканата за Благотворителния концерт съпругът на Мария - Ботьо Стоименов.


Дарителска сметка за набирането на средства:
Алианц Банк България АД, БЦ "Кюстендил"
BIC BUINBGSF
IBAN BG33BUIN95611000263721
Средства за дарение на Мария Иванова Стоименова

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети