Отложиха делото за екстрадицията на Гергана

DenNews.bg
19.07.2013
размер на текста:

Апелативен съд-София отложи делото за екстрадицията на Гергана Червенкова, докато пред сградата на Съдебната палата отново се събраха десетки приятели, близки и граждани в подкрепа на обвинената от САЩ за търговия с наркотици българка.
Делото бе отложено за 25 юли, тъй като документи от американската прокуратура и правосъдно министерство са пристигнали едва в късния следобед вчера, а писмо от Специализираната прокуратура за делото се е получило днес в 8.30 часа. По този начин нито обвинението, нито защитата на Гери са могли да се запознаят с новопристигналите материали по делото.
На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ. Но американската страна не се е запознала с нейните доказателства. Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но вярва и на българското правосъдие. За първи път Гергана е усетила ангажимента на държавата с писмото на председателя на Народното събрание до правната комисия в парламента, но заради кратките срокове не знае дали може да й се помогне по този начин. Парламентарната правна комисия започва разглеждането на договора за екстрадиция, сключен между правителствата на България и САЩ, след писмото на Михаил Миков. Получила е и писмо от вицепрезидента Маргарита Попова, която като институция нищо не може да направи в този случай, но е проявила човешка съпричастност, информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети