Нито една фирма не пожела да обзавежда най-новата детска градина в Дупница- ЦДГ № 1

dennews.bg
16.07.2013
размер на текста:

Нито една фирма не пожела да обзавежда най-новата детска градина в Дупница- ЦДГ № 1. Това стана ясно, след като изтече последния срок за подаване на документи и оферти за участие в процедурата „Доставка и монтаж на оборудване за целодневна детска градина № 1 в гр. Дупница”.
Това е причината процедурата да бъде прекратена и от общината ще преминат към процедура на пряко договаряне за изпълнение на посочените дейности и доставки. Общата сума на поръчката е 65 хиляди лева без ДДС.
Всъщност истинската причина нито една фирма да не пожелае да се заеме с обзавеждането на детската градина е, че няма фирма в България, която да предлага всички необходими сертификати и разрешителни за обзавеждането на сгради. В случая с детска градина № 1 е необходимо кухненско, интериорно, медицинско и електрообзавеждане, както и оборудване със спортни съоръжения. Това означава, че на конкурса трябва да се яви консорциум,а нито една фирма не би се заела със задачата да прави подобно обединение с друга фирма за такава малка сума. Затова сега от общината преминават към пряко договаряне с отделни фирми, специализирани в точно определен вид обзавеждане.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети