С вой на сирена будните събудиха София

DenNews.bg
16.07.2013
размер на текста:

С традиционната акция „на кафе” и блокиране на движението по бул. "Цар Освободител" започна днешния ден на национален протест.
Вой на сирена огласи площад „Народно събрание”, а въпреки че на жълтите павета нямаше повече от 30 души към 8-8:30 часа, движението бе спряно.
Днес е 33-ти ден на протести. Шествието срещу кабинета "Орешарски" както всеки ден ще започне в 18:30 часа пред Министерски съвет.
Протестиращите планират днес да отидат и пред Областната администрация в знак на неодобрение срещу решението на кабинета депутатът от ДПС Емил Иванов да оглави за втори път Софийска област.
Планирано е още множеството да премине до посолството на Германия, за да могат участниците да засвидетелстват уважението си към посланика и благодарност за изразената подкрепа. След това демонстрантите ще застанат пред сградата на БНР и ще ръкопляскат за професионалното отразяване на протестите, информира БНТ.
Вече върви подготовка за големия протест в четвъртък, когато се очаква окупация на Парламента. Денят не е избран случайно. На 18 юли се отбелязва рождението на Апостола на свободата Васил Левски.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети