ВСС утвърди Ивайло Василев за зам.-шеф на Дупнишката прокуратура

Предстои освобождаването на административния ръководител Величка Шопова с почести

DenNews.bg
11.07.2013
размер на текста:

Прокурор Ивайло Василев

Прокурор Ивайло Василев е новият заместник-административен ръководител на Районна прокуратура-Дупница, реши с пълно мнозинство Висшият съдебен съвет на днешното си заседание. Василев, който има ранг „апелативен прокурор”, ще заеме мястото на излезлия в пенсия прокурор Димитър Начев.
Прокурор Василев е брат на съдия Камен Иванов, който стана първият избран за член на новия Висш съдебен съвет, но роднинската им връзка не води до конфликт на интереси по закон.
Както е известно, другият заместник-шеф на Дупнишката прокуратура е Даниела Гюрова.
В Комисията по предложения и атестация към ВСС е постъпила молба от административния ръководител на Районна прокуратура Величка Шопова за освобождаването й от длъжност от 9 август, поради навършване на пенсионна възраст. Едновременно с това окръжният прокурор Камен Пешев предлага тя да бъде освободена със служебна благодарност, грамота и личен почетен знак: Първа степен-златен, както и парична награда в размер на една заплата, за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.
Двете предложения предстои да бъдат гласувани на следващо заседание на Висшия съдебен съвет.
Комисията по предложения и атестация предлага по силата на Закона за съдебната власт на атестация да бъдат подложени двама магистрати и един следовател от Дупница и Кюстендил. Това са съдия Милена Михайлова от Районен съд-Дупница, прокурор Йордан Георгиев от Окръжна прокуратура-Кюстендил и дупничанинът Милен Близнаков-следовател в Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура.
По силата на закона всеки магистрат и следовател подлежи на атестация на всеки 4 г. до навършване на 61-годишна възраст.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети