Таксиджията, помел спирката на „Цариградско шосе”, е карал пиян

DenNews.bg
11.07.2013
размер на текста:

Таксиметровият шофьор, който помете 12 души на автобусна спирка на „Цариградско шосе” към 20:30 часа снощи е бил пиян-с 1,8 промила алкохол в кръвта, заяви за БНТ Людмил Лазаров, изп. директор на "ОК Супертранс" .
25-годишната жена, която бе закарана в болница в клинична смърт е починала към 2 часа тази нощ.
6-годишно дете, също пострадало при инцидента, е в тежко състояние - с разкъсани тънки черва и черепно мозъчна травма. Лекарите от "Св. Анна" продължават да се борят за живота му. Майката на детето е в относително стабилизирано състояние.
27-годишен мъж със счупен таз, също сред пострадалите, е бил опериран в "Пирогов", като се е наложило далакът му да бъде отстранен.
В болницата остава и 28-годишна жена, при която след подробни изследвания беше установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.
60-годишният мъж е освободен за домашно лечение, след като счупване на ходилото му е било гипсирано. Освободени са и 43-годишната пациентка, при която са установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишната, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка.
Тежката катастрофа стана вчера около 20:20 ч. вечерта на спирката на Мол-а на бул."Цариградско шосе". Водачът на таксиметровия автомобил беше задържан в столичната полиция.
Колеги на таксиджията убиец споделят, че той е имал проблеми с алкохола от години.
Транспортното министерство започва проверка, както на шофьора, така и на таксиметровата фирма "ОК Супертранс" .

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети