Чавдар Янев опита да се самозапали за втори път пред ВСС

dennews.bg
11.07.2013
размер на текста:

Обявилият гладна стачка Чавдар Янев опита да се самозапали с бензин пред сградата нта Висшия съдебен съвет. Този опит бе предотвратен от служители от Трето районно управление, които предотвратиха опита му. Инцидентът стана тази сутрин около 9.30 часа пред сградата на Висшия съдебен съвет на столичната ул.”Екзарх Йосиф”, полицаи забелязали мъж да се залива с течност, като погълнал част от нея.
С незабавната намеса на униформените е предотвратен опитът на мъжа да се запали. Екип на спешна помощ го е откарал в болнично заведение.
Заради втория инцидент в рамките на по-малко от денонощие, главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Чавдар Янев и съпругата му ще бъдат изслушани от членовете на Висшия съдебен съвет в 10,30ч., за да разберат какви са точно причините, довели до двата опита за самоубийство от страна на Янев.
Преди дни той бе обявен за общонационално издирване, след като съпругата му откри писмо, оставено от него, в което той пише: „Във високата планина започва зоната на смъртта".
За Янев се загавори покрай гладната стачка, която изкара в палатка пред сградата на Съвета в знак на протест срещу Топлофикация и своеволията и престъпното бездействие на съдебната власт.
До крайните действия гражданинът прибягна, след като беше осъден от топлинното дружество да плати сериозна сума пари за три радиатора, които той изобщо не е използвал поради простата причина, че в дома му има не 7, а 4 радиатора. Оказа се, че има и друго дело от Топлофикация, което Янев настоява да бъде спряно.
С тази тежка задача той „натовари" ВСС и лично председателя на етичната комисия Ясен Тодоров. Последният се опита да му обясни, че в неговите правомощия не се включват подобни дейности. Янев обаче беше твърд: „Чакам да си подадете оставката! Всеки работен ден ще съм тук, докато не спрете делото."

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети