Прекъсвания на тока нервят жители и гости на Сапарева баня

DenNews.bg
10.07.2013
размер на текста:

Чести прекъсвания на електричеството подлагат на изпитание нервите, но и бизнеса на сапаревобанци. Местни и гости са подложени на такова постоянство и времетраене на прекъсванията, че положението им напомня повече на режим, отколкото на аварийни ситуации. Над 4 часа на тъмно е останала снощи цялата община, сигнализираха ни местни жители. В последно време обаче това се е превърнало в ежедневие.
Заради проблемите с тока сапаревобанци вече обмислят организирането на протест срещу ЧЕЗ, като другите причини за недоволство са постоянните промени в напрежението и сметките, които въобще не отговарят на предлаганите услуги.
От името на недоволните граждани на предстоящата сесия на Общински съвет мерки от страна на общината ще поиска съветникът от ГЕРБ Марта Желязкова.
„Просто е нетърпимо. Чуе се гръм и ние оставаме на тъмно с часове. Не може да не се правят никакви инвестиции, да не се поддържа мрежата, да плащаме сметки от по 150 лв. и да сме на тъмно. Ако за прекъсванията ще се извиняват с атмосферните условия-по-добре да не го правят, защото тук нито е валяло вчера, нито имаше буря”, коментира тя като потърпевша.
Най-засегнати от постоянните прекъсвания на електричеството са собствениците на вили и хотели, и въобще бизнес, свързан с туристите, защото местните губят клиенти и имидж по вина на ЧЕЗ.
Прекъсването на електричеството от 18 до 22 часа вчера се наложило, заради изгорял трансформатор в трафопост, обясниха от компанията, като подчертаха, че е била засегната само част от Сапарева баня. А обяснението за честото изключване на тока било времето. „Това, че в Сапарева баня не е валяло или не е имало буря не означава, че няма засегнат далекопровод в друга община, където метеорологичните условия са били лоши”, обясниха от Пресцентъра на компанията.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети