Благоевградчанин строи рибовъдно стопанство в бившата мукавена фабрика в Бараково

DenNews.bg
01.07.2013
размер на текста:

Бизнесменът от Благоевград Георги Поповски започва строеж на рибовъдно стопанство на територията на бившия мукавен завод в кочериновското село Бараково. Инвестиционното намерение на фирма „Акватур 01” е депозирано в община Кочериново.
Интересното е, че за продажбата на имота в местността „До кантона” на фирма ЕТ „Емилия Поповска-Георги Поповски” бившият кмет на Кочериново Костадин Катин бе обвинен от Окръжна прокуратура за сключването на неизгодна сделка, нанесла значителни вредни последици за общината в размер на 132 034, 88 лева, но в последствие ексградоначлникът бе оправдан по това обвинение от съда.
От инвестиционното намерение става ясно, че на 12, 334 декара частна земя, която не подлежи на Оценка за въздействие на околната среда, и в складовете за отпадни води на фабриката ще бъдат изградени съоръжения за развъждане и угояване на риба.
Те ще бъдат изградени на два етапа, а освен това се предвижда строеж на сграда за развъждане на риболюпилня, върху чиито покрив пък ще бъдат разположени панели на фотоволтаична централа.
Стопанството ще се захранва с вода от река Рилска и от съществуващите съоръжения на закрития завод.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети