Протестиращи посрещнаха Джулай морнинг пред Министерски съвет

DenNews.bg
01.07.2013
размер на текста:

Снимка: БНТ

Протестиращи посрещнаха Джулай морнинг пред сградата на Министерски съвет. В 18-тия ден на гражданско недоволство с искане за оставка на правителството и пореден ден от сутрешната акция „На кафе” протестът се премести пред Министерски съвет, тъй като днес и утре няма заседания на Народното събрание.
Протестът преминава тихо, без ексцесии, а движението в центъра на столицата беше блокирано при преместването на протеста към Съдебната палата. Там гражданите се събраха, за да пожелаят добро утро на главния прокурор Сотир Цацаров и на неговите бъдещи клиенти. За минути тази сутринта е бил блокиран и пътят на кортежа на премиера Пламен Орешарски в Бояна, информира БНТ.
Междувременно около стотина души излязоха на протест пред Висшия съдебен съвет, за да кажат: "Не на мафията в съда" и да поискат "чиста съдебна система" и оставката на един от членовете на съвета - Камен Ситнилски.
Скандалът около името на Ситнилски избухна в края на миналата седмица, след като до в редакциите на някои медии се получиха писма, съдържащи данни за проведен разговор, свързан с избора на Ситнилски за член на ВСС, придружени с текст: "Ако не знаете, Босът на съдебната власт в България се казва Камен Ситнилски". В резултат на появилата се информация стартира незабавна проверка на прокуратурата, която още не е приключила.
Пред Висшия съдебен съвет се чуха множество освирквания и викове: "Вън Ситнилски", "Много сме, силни сме" , "Всеки ден ще е така до победата", "Мафия", "Оставка" и "Да изгоним мафията от съдебната система", информира и БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети